Den Hert heeft geschiedenis.

1916
Den Hert (Cabaret Le Cerf) op de Villaretkaart van 1745

Den Hert is een plek met een oude ziel even buiten de dorpskern van Eke. In de 16de eeuw al was het een levendige afspanning en herberg, later werd het ook een brouwerij-stokerij. In de 19de eeuw kreeg Den Hert gezelschap van een prachtige linde; deze ‘vrijheidsboom’ werd op het pleintje voor de herberg geplant als herinnering aan de Belgische onafhankelijkheid in 1830. Op het einde van de Eerste Wereldoorlog werd Den Hert zwaar getroffen door artilleriebeschietingen, maar kort daarna werd het koppig en fier weer opgebouwd. De voorbije decennia verloor Den Hert zijn oorspronkelijke bestemming, maar nooit zijn ziel.

1916
Den Hert in 1916
2018
Den Hert anno 1950

In de lente van 2018 bliezen wij Den Hert nieuw leven in. Bij ons kan je tot laat op de dag ontbijten, maar ook een belegde (desem)boterham eten, of verse soep, taart, pannenkoeken en wafels met een goede kop koffie. We serveren ook bijzondere streekbieren en hartige knabbels. Zonder pretentie, eenvoudig maar goed. Zo vers, lokaal en verantwoord mogelijk.
Ons brood bakken we biologisch en ambachtelijk, op basis van desem. We bakken het ook heel graag voor u, voorloping alleen op bestelling. Je kan ook honing kopen van onze bijen, die sinds de lente van 2017 in de geklasseerde toren wonen van de oude Sint-Amandskerk op het Henri De Bock-plein.
Den Hert zal regelmatig iets extra organiseren: een interessante lezing, een fijne wandeling in de streek, een rustig of pittig huiskamerconcert, boeiende workshops voor wie eens iets nieuws wil leren,... Hou onze facebookpagina in de gaten en/of het evenementenbord ter plekke!

2018
Den Hert anno 2018